3D arrows logo adobe illustrator tutorial

I have decided to make my first tutorial because a lot of people contacted me and all had some questions related hove to create a 3D logo. I could not always answer in time, but I wanted to help all of them and to give them advice. So I decided to make my first tutorial. I have my style, and some people like my style and some do not and it is quite normal.

Odlučio sam da uradim moj prvi tutorial, jer me je dosta ljudi do sada kontaktirala i to svi sa jednim pitanjem: Kako se pravi 3D logo? Nisam stizao svima ne vreme da odgovorim niti sam imao vremena svima da odgovaram na mejlove iako sam želeo da im svima odgovorim kako bi im dao savet, pa sam zbog zoga odlučio da uradim moj prvi tutorial. Ja imam svoj stil i nekom se taj stil dopada, a nekom ne i to je sasvim normalno. Ako ti se dopada moj stil i imaš 15 minuta slobodnog vremena, pogledaj ovaj tutorial i pokušaj da napraviš ovaj 3D logo.


This is my process of creating 3d logos, and each of you can make something like this in own way. There are no rules when these things are concerned, the only thing that matters is final result of your work.

Please do not try to sell this design on some of the stock websites.  No one can sell or dispose this design!

Use this tutorial to try to make something of his own:)

I hope you find this tutorial a helpful!

djile

Ovo je neki moj proces izrade 3D logotipa u ilustratoru i svako od vas može da napravi ovako nešto na neki svoj način. Ne postoje pravila kada je izrada logotipa ili bilo kojeg drugog dizajna u pitanju, jedino što je bitno je kranji proizvod, tj. da li se to nekom dopada ili ne i da li je tvoj kilent zadovoljan sa tim što si napravio za njega. Ne dozovli sebi da ti raznorazni filozofi (a pri tome im je portfolio veoma skroman i veći deo logotipa su radili za majstora “Đuru” mehaničara iz ulice) ubijaju inspiraciju i volju za radom svojim popovanjem i o tome kako nešto treba ili ne treba, jedino ko može tako nešto da ti kaže je tvoj klijent koji te plaća za to. Ja nisam profesionalni dizajner, ovo mi je samo hobi tako da ako sam ja uspeo da naučim ovako nešto, i ne samo da naučim več i da uspem da osmislim neku “svoju” tehniku, mislim da će to moći bilo ko od vas takođe.

Molim Vas ne pokušavajte da napravite identičan ovakav logo kako bi ga prodali nekom, koristite ovaj tutorial kako bi ste napravili nešto vaše, sve što treba je da koristite maštu i umesto strelice kao mapu ubaciti neki drug oblik.

Nadam se da je ovaj tutorial bio od pomoći.

djileMy latest images for sale at Shutterstock:My most popular images for sale at Shutterstock: